Maja Aleksić (©CEV)
Maja Aleksić (©CEV)

Maja Aleksić posle odlične partije: Znamo kako da pobedimo Poljsku, jedva čekamo taj meč

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 19:21

Srpska reprezentativka protiv Slovenije nanizala 13 poena

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Na prvoj utakmici u Gentu selektor Đovani Gvideti je kao startne srednje blokere izabrao Jovanu Stevanović i Minu Popović. Obe su tada odradile posao koji se od njih očekuje i pomogle da se upiše prva pobeda. Posebno raspoložena je bila Mina Popović koja je zabeležila 11 poena, od čega čak četiri iz bloka. Danas je Italijan ostavio Minu na klupi, a u postavu stavio Maju Aleksić. Ona je to poverenje uzvratila odličnim izdanjem... Po broju poena bila je odmah iza Tijane Bošković. Zabeležila je čak 11 uspešnih napada i to iz 16 pokušaja (69 odsto). Imala je i po jedan blok i as servis.

Izabrane vesti

Srednji blokeri su dobro zaplašili Ukrajinu i Sloveniju, pa deluje da su spremni za teže borbe koje slede.

Srbija je upisala još jednu maksimalnu pobedu, a mučila se samo u prvom setu, koji je u jednom trenutku gubila sa 14:17. Ipak, na vreme je napravila preokret, a onda uradila sve na terenu što je bilo potrebno (25:20, 25:11, 25:15).

"Prvi set je bio stegnut. Mada, moram da priznam da je Slovenija mnogo bolje igrala u tom uvodnom periodu nego u naredna dva. Imali su mnogo grešaka u drugom i trećem setu. To ne liči na njih i mi se nismo na taj način spremale za ovu utakmicu. Ali, razumljivo je jer su juče kasno igrale protiv Belgije. Svakako da nam pobeda znači, kao i tri boda, zbog prvog mesta u grupi koje nam je cilj. Sve će zavisiti od sutrašnje utakmice, to znamo, spremne smo i jedva čekamo duel sa Poljskom", rekla je Maja Aleksić posle meča za Mozzart Sport.

Dizači su protiv Slovenije veoma dobro razigrali srednje blokere. Tijana je kao korektor dobila 17 lopti, Maja Aleksić 16, Jovana Stevanović devet...

"Mi imamo pripremu pred svaku utakmicu, pogotovo dizači... Vidimo da smo mnogo puta na jednom bloku, tako da je to bila verovatno neka taktika. To je između trenera i dizača, oni pričaju mnogo međusobno, a mi smo tu samo da uvek očekujemo da ćemo dobiti loptu".

Sledeći okršaj je sa Poljskom sutra od 17.00 časova.

"Imamo kratak vremenski period da se pripremimo za njih. Već sutra igramo, ali znamo ih veoma dobro. Mislim da je najbitnije da igramo našu igru i da ne pravimo mnogo grešaka. Treba da ih napadnemo, kao što smo i prošle godine. Mi znamo kako da ih pobedimo, samo je važno da budemo na našem nivou. Ako budemo koncentrisane, verujem da smo bolja ekipa od njih. To je sigurno", podvukla je Maja Aleksić.



tagovi

Maja Aleksićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara